Döntés, választás – kulcsszavak az önismeretben

Döntések, választások

Tapasztaltál már olyat, hogy megrekedtél egy élethelyzetben, vagy már nagyon mélyre keveredtél egy fájdalmas érzésben? Amikor úgy érezted, a helyzet egyre reménytelenebb…  Először csak sejted, de aztán egyre nyilvánvalóbb, hogy valami nincs rendben, de nem tudod, mit kellene tenni. Vagy lehet-e egyáltalán tenni valamit. Nem tudod hol vagy, honnan indultál, már azt sem tudod merre van az előre. Ki tudja ilyenkor megmutatni a kivezető utat? A saját tested… A kineziológiai oldás során saját tested jelzései vezetnek, míg meg nem találjuk a kiindulási pontot, ahol egy trauma hatására elindultál egy úton, ami oda vezetett, ahol most vagy.

 

Minden probléma, amiből kiindulunk, elvezet valahová mélyebbre, valahová a múltadba, amikor magadban, öntudatlanul hoztál egy döntést: amikor például eldöntötted, hogy nem szereted magad, vagy amikor úgy határoztál, nem bízol másokban, vagy éppen, amikor azt a mintát rögzítetted magadban, hogy kényes helyzetekben elmenekülsz… Életed során, leginkább gyermekkorodban, számtalan hasonló kisebb-nagyobb döntést hoztál úgy, hogy nem is voltál tudatában. Ezek aztán meghatároznak, korlátoznak és megakadályozzák, hogy változhass, fejlődhess, vagy egyáltalán szabadon dönthess. Az oldás során szembesülhetsz saját magaddal, motivációiddal és „miért?”-jeiddel és tetten érhetjük azt a MÚLTBÉLI eseményt, amikor valamilyen negatív élmény hatására meghoztad azt a bizonyos döntést, ami még MOST is akadályoz. Ezt a döntést felülírhatjuk a korrekciók segítségével. 

Döntés. Választás. Ezek a kineziológia kulcsszavai. Gondolkodtál már azon, életed során hány tudatos döntést hoztál? Ha csak belesodródsz egy helyzetbe, vagy külső nyomásra, megfelelésből, kényelemből, esetleg “jobb híján” teszel/nem teszel meg valamit, az nem számít. Döntés az, amikor már az elköteleződés előtt végig gondolod az egészet kockázatokkal, következményekkel és mindezek tudatában teszed le a voksod. A   döntés a felelősség vállalása. Nos, hány ilyen döntés volt eddig életedben? Egy oldás során rádöbbenhetsz, hogy életed irányítása bizony sokszor nem volt tudatos. Félelmek, gyávaság, kényelmesség, döntésképtelenségből fakadó sodródás… Az oldás ráébreszt, milyen új döntéseket hozhatnál, milyen másfajta, immár tudatos választásod lehet.

                                     Egy cikk arról, miért olyan nehéz a cselekvésig eljutni: http://ametiszt.net/a-tudatalatti-hatalma/

 

Hiszen erről szól a tudatosodás: megszabadulni a korlátozó gondolatoktól, hogy ráébredjünk: mindig van választásunk