Döntésképtelenség

“Nem kell nekem segítség, semmi bajom. Jól vagyok!!!”

Ne gondoljátok, hogy a kineziológiának csak drámai problémák esetén van létjogosultsága. Nem kell ahhoz teljesen szétesettnek lenni, hogy azt gondold, lehetne itt tenni valamit talán. Néha apró dolgoknak is jelentősége lehet életed sikeressége szempontjából. Választottam egy témát, amiről azt gondolnád, nem is komoly, szót sem érdemel. Azért, gondold át…

Nem tudok dönteni…

A döntésképtelenség gyakori téma a kineziológusnál. És persze ennek változatai: görcsölök rajta; rágom-csócsálom; elodázom; eldöntöm, aztán meggyőzöm magam, hogy hülyeség; vagy épp gondolkodás nélkül belevágok, csak valami legyen már.

Láthatod ezt problémának, vagy nézheted kedves elnézéssel, mondván, mit tegyek, ilyen vagyok, nem lehetek tökéletes.
Akárhogyan is állsz is hozzá, azt nem tagadhatod, hogy döntés-képességed befolyásolja életed. Az idő-gazdálkodásod, aktivitásod/ passzivitásod, hatékonyságod, a következményekről nem is beszélve. Nem mindegy, mennyi felesleges energiát pakolsz bele. Mert , még azt sem mondhatjuk, minél több energiát/időt feccölünk egy döntés meghozatalába, annál tutibb lesz az eredmény. Ilyen összefüggés nincs.

Miért nehéz a döntéshozatal?

 

A döntéshozatalt félelmeink  félelmeink korlátozzák, s a félelmek gyökere nem mindig nyilvánvaló. Az egyik nyilvánvaló félelem, a rossz döntéstől való rettegés.

Mitől függ, jó döntést hozol-e?

Az, hogy jó döntést hozol-e, nagyon prózai dologtól függ: döntésedet olyan állapotban hoztad-e, amikor agyad teljes kapacitását kihasználva működött, minden szükséges idegpályán zavartalan volt az áramlás, minden agyi összeköttetés rendben volt. Ha ez így volt, nem hozhatsz rossz döntést! Mert birtokában voltál minden szellemi és ösztönös/érző képességednek. Agyad és szíved összhangban működött.

Ezt nehéz elérni? Nem, hiszen ez  természetes állapotunk. Magától értetődik, ha nem stresszelsz, testileg-lelkileg-szellemileg harmóniában vagy. Ha agyadban minden “kapcsoló” fel van kapcsolva, nincs “lekapcsolódás”, itt-ott.  Ez viszont elég gyakran megtörténik, vagy valami általános érzelmi blokk miatt, vagy a konkrét téma kapcsán.

Mi a jó hír és mi köze ennek a kineziológiához? A kineziológia tud ezen segíteni, vannak technikák, amivel a tökéletes összhang, agyad ideális, összehangolt működése visszaállítható. Egyik ága, az edu-kineziológia, kimondottan erről szól. Ezzel a módszerrel tudjuk a gyerekek iskolai teljesítményét is javítani. (Ha érdekel egy konkrét eset,  itt olvashatod. )

Amennyiben úgy érzed, ez a kérdés aktuális számodra, keress meg. Hidd el, amit ennek a nehézségnek a megoldásába fektetsz, bőségesen meg fog térülni.