Pedagógiai kineziológia – Mit tud, mikor alkalmazzuk?

Mit tud a BRAIN GYM?
Ez a pedagógiai kineziológia közismert neve – legalábbis kineziológiai körökben. Magyarul úgy fordíthatjuk: “agytorna”. A test mozog és a “vonal végén” az agy fejlődik.

 

Beszámoló egy anyukától

A lányomat, Pannit vittem el Judithoz. Az oka az volt, hogy az iskolai tanulmányaiban, viselkedésében mélyzuhanás következett be. Igaz, csak első osztályba járt, de ezek szerint ez megterhelő volt. Panninak  a számolás jelentette a legnagyobb problémát. És az, hogy dekoncentrált volt félévtől. Az olvasás, írás is kicsivel volt rosszabb, mint a osztálytársainak. A konzultáció elején Róla, a családról, az iskoláról beszélgettünk, majd elkezdődött a számomra fura “vizsgálat”, ami egyfajta tornából és kérdéssorokból állt. Panni szerencsére jól vette az akadályt, és szívesen részt vett benne, bár a végére már kissé elfáradt. Judit kedvesen elirányítgatta a lányom, ha kellett, segített a gyakorlatok véghezvitelében, és én is végig csináltam a tornát. Szóval maga a “vizsgálat” jó hangulatban telt. A végén átbeszéltük, amit tapasztalt és elgyakoroltatta vele az otthon elvégzendő házit.

Igazat megvallva nem sok reményt fűztem ehhez, de hátha…
Másnaptól minden este elvégeztük a tornát és sok folyadékot itattam a gyerkőccel. Nem mondhatnám, hogy azonnali és gyors változást hozott. De 1-2 hét múlva mar picit javult a helyzet. Körülbelül 3 hónapig minden nap tornáztunk, és betartottuk a ’sok víz sok kis kortyban’ elvet A harmadik hónap végére majdnem visszaállt az eredeti állapotára.

Tanulmányai  javultak. Jobban oda tudott figyelni az órákon és könnyebben ment neki a matek. A számoláshoz szükséges logikai készsége javult. Év végére visszahozta  magát: nem fáradt ki annyira, türelmesebb lett kicsit.

Összességében valahogy kiegyensúlyozottabb lett – pedig voltak otthon is gondok…. Előtte eléggé „össze-vissza” volt a gyerek. Nem csak a tanulásban, hanem otthon is. Idén év elején megint eljövünk…

Hogy mi is az az Agytorna? Röviden:  http://ametiszt.net/a-modszer/