Fülakupunktúra: Mi a tűszúrások leggyakoribb mellékhatása?

Fülakupunktúra és a meglepő mellékhatás

Az alábbi idézet dr Eöry Ajándok (1946-2020) orvos, természetgyógyász tankönyvéből származik:

„A betegek az akupunktúrát gyakran csak külső menedéknek és nyugtatószernek tekintik az elején…. Néhány kezelés után azonban arra a meglepő felismerésre jutnak, hogy az akupunktúra saját belső tartalékaik felszínre hozásával hat. … A betegek átélik, hogy szellemük megnyugszik, gondolkodásuk ismét normális mederbe kerül. … A kezelések folytatásával odafigyelővé, gondolkodóvá válnak, és tanulási képességük napról-napra nő.”  


A fenti megállapítás hajléktalan, gyakran alkoholista, drogos, börtönviselt, önbecsülésüket elvesztett emberek kezelésének tapasztalatént keletkezett. Olyan emberekről beszél, akiknél  a testi és szellemi leépülés, az érzelmi beszűkülés  reménytelennek, visszafordíthatatlannak tűnt. Ennek fényében ugye elképesztő a leírt hatás?

Mi történik tehát az akupunktúrás kezelés által?

Az akupunktúrás kezelés egyik fontos hatása, hogy a tartósan fennálló stresszállapot enyhül, feloldódik, visszaáll az eredeti nyugalmi állapot. Kicsit tudományosabban mondva, a vegetatív idegrendszer egyensúlyi állapotba kerül.
A tartós stressz kialakulásáról    itt olvashatsz.

Miért fontos stresszállapot megszüntetése? 

Mert a tartós stressz testi-lelki-szellemi romlást okoz. Fizikai problémákat, mint például hipertónia, reflux, álmatlanság, emésztési zavarok, szexuális funkciózavarok, hajhullás, kiégés, stb. A szellemi teljesítmény hanyatlik, vagy gyerekek esetén az iskolában ki sem tud bontakozni: leblokkolás, koncentrálási nehézség, kreativitás befagyása, új információ felfogása nehéz,  görcsösség. Érzelmi szinten pedig a stressz hatására elveszítjük józan ítélőképességünket, kibillenünk, felzaklatódunk, a tiszta , higgadt kommunikáció lehetetlenné válik. Hibáztatunk, veszekedünk, megsértődünk, támadunk, ki-ki más módon kezeli problémáit, de a közös, hogy torzulva látjuk a helyzetet és nem ismerjük fel a megoldási lehetőségeket.

Feszült állapotból lenyugvás, nyomott állapotból kiemelkedés, békesség érzet. Ez tehát a fülakupunktúra mellékhatása, függetlenül attól, milyen problémára kéri a beteg a kezelést.