GYAKORLATI TUDNIVALÓK

A kineziológiai konzultáció. A kineziológiában a kezelést, illetve konzultációt oldásnak hívjuk, hiszen itt egy probléma, blokk gyengéd feloldásáról van szó. Izomtesztet alkalmazunk, ami azt jelenti, hogy az izmot használva a testtel kommunikálunk. 

Hány alkalom szükséges?  Van, hogy egy oldás is tökéletes eredményt hoz. Komolyabb probléma esetén 3-4 oldásra is szükség lehet egy adott téma kapcsán. Két konzultáció között pedig sokszor adunk „házi feladatot”, az eredmények megerősítése és tartóssága érdekében.
Fülakupunktúra esetén szintén minimum 3 alkalom szükséges, de ennél jóval több is szükséges lehet. 

Mire kell számítani?  Hogy készüljek? Nem szükséges semmi előkészület. A konzultáció mindig beszélgetéssel kezdődik, a probléma, vagyis a stressz beazonosításával, illetve a panaszok feltérképezésével. Első alkalommal így hosszabb a konzultáció. 

Gyermekek kezelhetőek-e kineziológiával? Igen.  A pedagógiai kineziológia remek választás gyerekek esetén. A szülővel mindig előre megbeszéljük,  jelen legyen-e a nagyobb gyerek oldásán.
És fülakupunktúrával? Igen, de nem náluk nem a tűvel való kezelést választjuk: lehet szúrás nélkül is hatást gyakorolni a pontokra.

Mikor érezhető az oldás hatása?  Sokan azonnali megkönnyebbülést éreznek. Jellemző, hogy úgy írják le, mintha nagy súlytól szabadultak volna fel hirtelen. Sokszor viszont a hatás folyamatos, lassú, szinte észrevétlen. Egyszer csak kicsit másképp viselkedek, másképp reagálok, másképp ítélek meg egy helyzetet, nem izgat fel az, a mi régen, megváltoznak a kapcsolataim, csökken a szorongás, stb. Nem is beszélve a kézzelfogható változásokról, mint például „tegnap végre jól aludtam”.

Milyen mellékhatásai lehetnek az akupunktúrás kezelésnek? A kezelés alatt, után álmosság, elernyedtség, nagy alvás igen gyakoriak. A tűk okozhatnak melegséget, zsibbadást, ezek természetes tünetek. Vérzéstől nem kell tartani.

Fáj a tűszúrás? Egy pillanatnyi kellemetlen érzés csupán, ami rögtön elmúlik a beszúrás után.

Véradó vagyok. Az akupunktúra számomra nem megfelelő. Valóban, véradásnál kizáró ok, ha hat hónapon belül volt akupunktúrás kezelés. A lézeres kezelés viszont biztonsággal alkalmazható. 

Ellenjavallatok? Pszichiátriai kezelést igénylő páciensek nem kezelhetőek kineziológiával. Orvosi kezelést igénylő betegségek esetén nincs ellenjavallata a kezelésnek, de csak, mint kiegészítő terápia, orvosi kezelés folytatása mellett. A kineziológia oldás nem gyógyítás, nem is ad diagnózist, viszont remek segítség a szervezet öngyógyító/önregeneráló folyamatainak visszaállításában. Néha már ez önmagában elegendő. Fülakupunktúra esetén csak teljesen ép, sérüléstől, gyulladástól mentes fület kezelünk. Nagyon kimerülten, éhesen nem tanácsos kezelésre jönni.
Fertőzéses megbetegedés, illetve annak gyanúja és  láz esetén kérem várja meg, míg teljesen meggyógyul. 

 

Helyszín:                Fót, Németh Kálmán út 29. Ezüstfenyő Gyógycentrum.

Árak:                         3000-12000 forint kezeléstől függően

Bejelentkezés:      “Kapcsolat” menü pontban, vagy 0620 9999455